Salaojat
Tasarakennus Oy

Salaojat

Tasarakennus Oy

Kysy lisää salaojista

salaojitus Turku

Salaojaremontti sekä uudet salaojat ammattitaidolla Turussa ja lähialueilla

Toteutamme kaikki salaojaremontit sekä uudet salaojat pitkällä kokemuksella ja vankalla ammattitaidolla. Palvelemme niin rakennusliikkeitä, taloyhtiöitä, kuntia ja kaupunkeja sekä yksityisiä kuluttajia Turussa ja lähialueilla. Ammattitaitoinen henkilöstömme yhdistettynä nykyaikaiseen ja laadukkaaseen kalustoomme, takaa onnistuneen salaojaprojektin.

Kysy lisää salaojaremonteista

Miksi salaojat kuntoon?

Salaojan tarkoituksena on ohjata maan kapillaarisen eli ylöspäin nousevan kosteuden ja maan pinnalla kulkevan veden ohjaaminen hallitusti poispäin rakennuksen perustuksista. Salaojajärjestelmä koostuu salaojaputkista, tarkastus- ja kokoojakaivoista sekä poistoputkesta. Pinnankallistuksilla, rännien putkituksilla ja sadevesikouruilla ohjataan sadevedet pois sokkelin vierestä. Sadevesien hallittu käsittely liittyy olennaisesti toimivaan rakennuksen kuivanapitoon.

salaojat turku

Rikkoutunut tai puuttuva salaojajärjestelmä voi aiheuttaa monia ongelmia.

Rakenteelliset haitat ovat yksi näistä ongelmista. Tällöin rakennuksen kellaritaso ja perustukset voivat kostua, mikä aiheuttaa alapohjan rakenteisiin sekä seiniin kosteusvaurioita. Myös rakennuksen sokkeli voi vaurioitua.

Puutteellinen salaojajärjestelmä voi aiheuttaa myös terveydellisiä haittoja. Kosteusvauriot aiheuttavat home- ja mikrobihaittoja sekä huonontavat rakennuksen sisäilmaa sekä lisäävät hajuhaittoja.

salaojat turku

Näin salaojaprojekti etenee

Ensin määritellään tarve, eli tehdään salaojille kuntokartoitus / -tutkimus. Käytännössä tämä tarkoittaa putkistokuvausta ja koekuopan kaivuuta.

Kartoituksen perusteella todetaan vanhan putkiston kohdalla, onko ongelmaa? Usein asioita on huomattu jo aiemmin tilaajan toimesta kuten huoneistoissa havaittua kosteusongelmaa tai huonoa sisäilmaa.

Teemme salaojien tarkastuksen ja kuvaamme putket aina kohdekäynnillä.

Kartoituksessa huomataan myös, mikäli sokkelirakenteessa on mahdollisesti kosteusrasitusta. Ongelma näkyy mm. härmänä betonisokkelissa, tai jos kyseessä on matala perusteinen kiinteistö, saattavat julkisivun alimmat laudat olla mätiä.

Tutkimuksen / päätöksen jälkeen teemme suunnitelman työlle, tai jos suunnitelma on jo olemassa, tehdään työstä tarjous.

Mikäli tilaaja hyväksyy työn, aloitetaan työt sovitusti.

Yksityisellä puolella on tarve uusia tonttivesijohto ja viemärit samalla kertaa. Vanhemmissa kohteissa on harvemmin hulevesijärjestelmää eli se voidaan ja kannattaa tehdä myös samalla edellä mainittujen asioiden kanssa. Usein myös vanhat salaojat uusitaan joko osittain tai kokonaan, minimissään liitetään uuteen hulevesijärjestelmään. Salaojavesien johtaminen jätevesiviemäriin on kiellettyä (mikäli kunnalla on alueella hulevesilinja) ja ne tulee saneeraustöiden yhteydessä eriyttää vanhasta sekaviemäristä uuteen sadevesiviemäriin.

Taloyhtiöpuolella salaojien uusimisen yhteydessä saneerataan usein myös rännilinjat. Lisäksi uusitaan tonttiviemäreitä ja vähintään tontin puolen sadevesilinjat.

Huomioithan, että pelkästään kartoitusmielessä tehtävä kuvaus on erikseen laskutettava palvelu.

 

Salaojittavat eristyslevyt vaihtoehtona

Perinteiselle sepelirakenteelle eli patolevy-salaoja-sepeli -ratkaisulle on olemassa vaihtoehto salaojittavien eristyslevyjen muodossa. Levyillä saadaan sokkelin pystyroutaeristys ja salaojittava kerros samalla rakenteella / tuotteella tehtyä. Tällä säästetään kaivuumassojen poisviennissä, ja täytössä pystytään hyödyntämään vanhaa kaivuumaata. Levyt ovat hengittävyydeltään parempia kiinteistön rakenteelle. Olemme toteuttaneet paljon kohteita käyttämällä juuri salaojittavia eristyslevyjä.

Lue lisää salaojittavista eristyslevyistä:

 

salaojaremontti turku
salaojaremontti turku

Kevennysmateriaalit vaihtoehtona painumaongelmiin

Kohteissa, joissa maan painuminen tai huonosti kantava maapohja on ongelmana, voidaan salaojituksen yhteydessä toteuttaa myös erilaiset maanpainumaa pienentävät kevennysrakenteet. Yleisimmät kevennysmateriaalit ovat vaahtolasimurske sekä lecasora.

Kustannuksiltaan kevennysmateriaalit ovat kalliimpia verrattuna perinteiseen salaojasepeliratkaisuun, mutta tarjoavat kevennyksen lisäksi myös muita etuja. Kevennysmateriaaleilla saadaan sokkelin pystyroutaeristys (vaakaroutaeristys, jos kevennysrakenne toteutetaan riittävän leveänä ja paksuna rakenteena) ja salaojittava kerros samalla rakenteella / tuotteella tehtyä. 

Lue lisää kevennysmateriaaleista:

 

 

Sokkelivauriot kuntoon salaojaremontin yhteydessä

Kun sokkelia kaivetaan auki, saattaa paljastua myös erilaisia sokkelivaurioita.  Korjaamme kaikki kuntoon saman tien. Fiksaamme kuntoon mm. raudoitteet pinnasta, ruosteen, rapaumat tai kolot. Teemme myös sokkelimaalaukset.

 

Tilaa salaojajärjestelmät ja -remontit meiltä

Kun salaojaremontti tai uudet salaojat ovat ajankohtaisia asioita kiinteistössä, ota yhteyttä Tasarakennukseen ja pyydä tarjousta. Palvelemme sekä yritys- ja yksityisasiakkaita Turun lisäksi mm. Raisiossa, Naantalissa, Kaarinassa ja Liedossa.

Pyydä tarjous

salaojaremontti turku